Nieuwe productielocatie voor Den Berk Délice

Tomatenkwekerij Den Berk Délice ontstond jaren geleden als samenwerking tussen 4 gelijkgestemde telers: Luc Beirinckx, Hans Van Gool, Paul Van de Mierop en Koen Lauwerysen. Vandaag beschikken ze over 62 ha tomatenkwekerij, verdeeld over 6 productielocaties. 

Salmmeir is de meest recente (en zesde) productielocatie van Den Berk Délice. Het bedrijf werd in 2019 gebouwd in Rijkevorsel om in te spelen op de vraag van de retail. De 10 ha serres werden voorzien van LED-belichting om het hele jaar rond een kwaliteitsvol product te kunnen afleveren. 

Den Berk deed al meerdere keren beroep op DLV om o.a. de verschillende vestigingen te realiseren, zo ook voor de realisatie van Salmmeir. Onze adviseurs boden begeleiding op vlak van strategie, bouw en milieu. Ze deden de opvolging van het dossier en gingen in overleg met de overheden. Daarnaast werden ook de passende beoordeling en een afwijking brand uitgewerkt. Natuurkundig gezien werd een kleine poel, die werd gedicht omwille van de bouw, op een natuurlijke wijze ruim gecompenseerd naast de nieuwe serre. 

In 2021 staat er een uitbreiding met 7,3 ha op het programma en een bijkomende productielocatie: Berkenrijs.


Ontdek meer over Den Berk Délice. DEEL DIT BERICHT:

Wat deed DLV?

Wens je meer info? Contacteer ons voor een voorstel.

Contacteer ons voor meer info!

Recente projecten