In het kader van een omgevingsvergunningsaanvraag zijn er, afhankelijk van het type project, bijkomend specifieke studies nodig om een volwaardige projectaanvraag te kunnen indienen. Deze studies maken integraal deel uit van het aanvraagdossier. Deze bijkomende informatie is vereist om de beoogde vergunning in de wacht te kunnen slepen.
Daarnaast is het mogelijk dat bijkomend onderzoek opgelegd wordt door de vergunningverlenende overheid als bijzondere voorwaarde in de vergunning of als maatregel voor de opvolging van een specifieke discipline (bv. geur, verontreiniging naar de bodem, de werking van een luchtwasser,…).
Het gebeurt echter ook dat deze studies worden opgelegd als een maatregel vanuit handhaving. Meestal gebeurt dit naar aanleiding van een klacht of een hinder die moet aangepakt of gesaneerd worden (bv. geluid, verontreiniging, asbest,…).
In al deze situaties kunnen wij jou bijstaan de vereiste rapporten af te leveren.
Sinds de afschaffing van vogelafweermiddelen bij de behandeling van zaaizaden, doen kraaiachtigen zich meer en meer te goed aan graangewassen.
In 2017-2019 vernieuwde het vroegere Praktijkcentrum van KU Leuven in Lovenjoel grondig. De nieuwe state-of-art dierfaciliteiten en technische hall maken TRANSfarm een ideale partner voor KU Leuven labo's en internationale consortia.