Word ik landbouwer in hoofd- of bijberoep? Start ik een vennootschap, een bv of ga ik forfaitair? Wat doe ik met de activiteiten in landbouwverbreding? Komt mijn zoon best bij in het tuinbouwbedrijf en hoe regelen we dat dan met de andere kinderen? Kan ik subsidies krijgen via VLIF? Het zijn maar enkele voorbeelden van vraagstukken waarmee je in aanraking komt bij de bedrijfsvoering van jouw land- of tuinbouwbedrijf.
De vragen die het strategische en fiscale aspect van je bedrijf met zich meenemen, zijn eindeloos. Zowel in vennootschappen, subsidies en uitbatingsvormen zijn er heel veel mogelijkheden en is er niet één oplossing. Jouw activiteiten en jouw toekomstplannen staan centraal. Al de rest moet daar rond vorm gegeven worden, zodat jij jouw plannen op de best mogelijke manier kan waarmaken en exploiteren.
Daarom is advies op maat zo belangrijk. En daarom hebben wij een heel aantal specialisten die de strategie graag samen met jou uitstippelen, vorm geven en in praktijk brengen.
Daarnaast werken wij samen met onze DLV Accountants: verschillende accountantskantoren die gespecialiseerd zijn in de land- en tuinbouw. Dankzij hun regionale vestigingen is er altijd een boekhoudkantoor in jouw buurt.
Toen Luc en Vera hun eerste alpaca’s een thuis gaven, was het liefde op het eerste gezicht. Hun kudde werd steeds groter en er werden plannen gemaakt voor een eigen alpacafokkerij. Om die droom te realiseren was er natuurlijk ook huisvestiging nodig voor de dieren.
Verscholen in een bosrijke omgeving in Krombeke ligt Stal ’t Bardehof: een akkerbouwbedrijf in combinatie met een paardenhouderij én een camping met bijhorende faciliteiten.
Tomatenkwekerij Den Berk Délice ontstond jaren geleden als samenwerking tussen 4 gelijkgestemde telers: Luc Beirinckx, Hans Van Gool, Paul Van de Mierop en Koen Lauwerysen.