Nieuwe inplanting: Hoeve Hagebos

Om de runderproductie van de familie Maertens uit te breiden, ging DLV aan de slag om een nieuwe inplanting te realiseren.

Al 30 jaar kweekt de familie Maertens runderen van het ras Blonde d’Aquitaine. Wanneer ze slachtklaar zijn worden ze verwerkt in hun slagerij in Brugge. De slagerij werd enkele jaren geleden overgenomen van vader op zoon, terwijl de vader de vleesvee tak behield. Wegens het grote succes, werd besloten om de productie uit te breiden met een nieuwe inplanting: Hoeve Hagebos. Met deze nieuwe stallen kunnen zoon Bart en zijn echtgenote Lore nu ook een deel van de runderen verzorgen voor ze verwerkt worden in de slagerij.

DLV stond mee aan de start van het project met aangepast advies en begeleiding op maat. Voor deze nieuwe inplanting werd een milieuvergunning verkregen, daarnaast boden we ondersteuning aan de architect en begeleidde we de stedenbouwkundige aanvraag.

Om de jonge ondernemers verder te helpen bekeken we ook de overnamestrategie, het businessplan en VLIF.

Daarnaast volgen we de jaarlijkse administratie op zoals de voorjaarsadministratie, mestbank, verzamelaanvraag en wateraangifte.

Wil je ook van start gaan met een nieuw landbouwbedrijf, maar zijn je ouders of schoonouders nog te jong om te stoppen met boeren en zie je samen-uitbating niet zitten? DLV kan je een volledig nieuwe inplanting verzorgen met omgevingsvergunningsaanvraag, zowel voor het bouw- als het milieuonderdeel. Daarnaast kunnen we je ondersteunen bij EPB, veiligheidscoördinatie enz.

Voor verdere vragen, neem contact op met een adviseur via info@dlv.be of via het gratis nummer 0800 90 910.

DEEL DIT BERICHT:

Recente projecten