Hoevewinkel en -slagerij voor biologisch landbouwbedrijf

Na een lange zoektocht naar een verantwoorde landbouwmethode, startte landbouwer Raf Francken van De Groene Boerderij uit Wuustwezel bijna 20 jaar geleden met biologische varkensteelt. Niet veel later zette hij ook de eerste stappen naar thuisverkoop. In 2019 opende de nieuwe hoevewinkel. 

De Groene Boerderij is een biologisch boerderij en slagerij met een eigen gekweekt varkensras dat de naam “Pubentes varken” draagt. Als biologisch landbouwbedrijf hanteren zij een eerlijke landbouwmethode waarin respect voor natuur, dier en mens centraal staat. Dat uit zich ook in de verzorging van de varkens, zo beschikken alle varkens over een ingestrooide binnenruimte, een buitenruimte, ruwvoer en hebben ze de kans om te wroeten.

In de hoevewinkel verkopen zij naast hun eigen biologisch varkensvlees ook andere (biologische) producten, zoals groenten, fruit, droogwaren, dranken, zuivel en andere vleessoorten.

In het verleden deed de familie Francken beroep op DLV voor o.a. de stedenbouwkundige en milieuvergunningen, daarnaast gingen onze adviseurs ook aan de slag met de aanvraag van de beenhouwerij. 

DEEL DIT BERICHT:

Wat deed DLV?

  • Aanvraag vergunningen (stedenbouwkundig en milieu)

  • Aanvraag hoeveslagerij

  • Regularisatie parking


Wens je meer info? Contacteer ons voor een voorstel.

Contacteer ons voor meer info!

Recente projecten