Hoeve wordt dierenkliniek met hoevetoerisme

Veearts Annemarie had doorheen de jaren steeds meer nood aan een eigen praktijkruimte voor de opvolging van gekwetste dieren, KI voor paarden en verdere geboorte begeleiding. De focus werd verlegd van runderen, naar paarden, alsook schapen, alpaca’s, … Toen vlakbij hun huis een oude varkensstal te koop kwam, ging ze samen met haar partner Sam aan de slag om deze om te bouwen naar een dierenkliniek. In eerste instantie ging ze aan de slag in het bestaande gebouw. Op vandaag werd de stal volledig herbouwd als dierenkliniek met daarnaast ook een onderdeel hoevetoerisme. 

Om het project te kunnen starten, kwamen Annemarie en Sam ten rade bij DLV. Onze adviseurs gingen ter voorbereiding van de aanvraag  in overleg met de bevoegde diensten en boden waar nodig advies en ondersteuning. Er werd een aanvraag ingediend en verkregen voor de herbouw naar dierenkliniek en hoevetoerisme. Daarnaast werd er ook een milieuluik opgenomen voor o.a. de opslag van mest. 

Vandaag baat Annemarie de dierenkliniek uit die bestaat uit een bureau, een recoverystal, een labo-, operatie- en observatieruimte en bijhorende stallen en mestvaalt. 

Sam baat de activiteiten rond hoevetoerisme uit, waarbij hij o.a. verschillende kampen organiseert. Kinderen kunnen in en rond de dierenkliniek langskomen voor een dagactiviteit of kamp. Ze kunnen o.a. helpen om de dieren te verzorgen, helpen met het onderhoud van de weide en de stallen en spelenderwijs bijleren. Voor het onderdeel hoevetoerisme werd een ontvangst- en slaapruimte en sanitair voorzien. Deze ruimte kan ook als vakantieverblijf worden geboekt.


Meer info over het project vind je hier.

DEEL DIT BERICHT:

Wat deed DLV?

  • Opmaak en opvolging vergunning herbouw dierenkliniek en hoevetoerisme

  • Opmaak vergunning milieuluik voor mestopslag


Wens je meer info? Contacteer ons voor een voorstel.

Contacteer ons voor meer info!

Recente projecten