Feestzaal in oude landbouwschuur

De oude vierkantshoeve waar ’t Oud Gebinte in gelegen is, kent al een rijke geschiedenis. Na de bouw in 1851 boerden drie generaties van de familie Ghekiere op het domein. Sinds 2000 staat de oude veestal echter leeg. In 2020-2021 kreeg de schuur een volledige renovatie met als resultaat een mooie polyvalente zaal met authentieke elementen. Aangezien ’t Oud Gebinte waardevol erfgoed is, was het noodzakelijk om het historische karakter te behouden.

Om dit project te realiseren bood DLV ondersteuning bij de verantwoording en opmaak van de omgevingsvergunning. We gingen aan de slag met de juridische ondersteuning omtrent de regelgeving en erfgoedwaarde. Zowel voor de landbouwactiviteit als voor de polyvalente zaal werd een milieuvergunning verkregen (afspelen muziek tot 95db, plaatsen koelcel, …). Voor dit project werkten onze adviseurs samen met Parallel Architecten

 

Meer info over ’t Oud Gebinte vind je hier.


DEEL DIT BERICHT:

Wat deed DLV?

  • Opmeting en uittekenen bestaande toestand

  • Omgevingsvergunning

  • Beroep omgevingsvergunning

  • Juridisch advies regelgeving en erfgoedwaarde


Wens je meer info? Contacteer ons voor een voorstel.

Contacteer ons voor meer info!

Recente projecten