Camping op voormalige oorlogsgrond

Gelegen in het groen en tussen de velden van de Westhoek vind je camping ’t hof Bellewaerde. De camping opende in april 2021 haar deuren op een toch wel vrij unieke locatie. ’t hof Bellewaerde kent immers een rijke geschiedenis en is gelegen binnen een beschermde archeologische site: het “Eerste Wereldoorlog-slagveld van Bellewaarde Ridge”. Die oorlogsgeschiedenis is in de omgeving nog op veel plaatsten terug te vinden. 

De site van ’t hof Bellewaerde is gelegen naast het Kraterbos en in de achtertuin van pretpark Bellewaerde. Het beschikt over een domein van 3,3 ha met o.a. een tentenweide en staplaatsen voor campers en caravans. Alle bestaande landbouwgebouwen kregen daarnaast een nieuwe bestemming in functie van de camping, zoals een sanitaire en gemeenschappelijke ruimte, een overdekte fietsen- en motostalling en ook een aantal kamers om te logeren onder de vorm van een hostel.

DLV stond uitbaters Koen en Renée bij tijdens hun zoektocht en met de aankoop van hun ideale pand. De ligging van de site maakte het realiseren van de camping niet eenvoudig, maar met de hulp van onze adviseurs werd een functiewijziging verkregen van hoeve naar terreingebonden logies. Daarnaast boden we de nodige begeleiding bij de verschillende onderdelen van de omgevingsvergunningsaanvraag


Ontdek hier meer over ’t hof Bellewaerde 


DEEL DIT BERICHT:

Wat deed DLV?

  • Begeleiding bij zoektocht en aankoop van de hoeve

  • Functiewijziging naar terreingebonden logies

  • Begeleiding bij de omgevingsvergunningsaanvraag 

  • Begeleiding inzake erfgoed en archeologie


Wens je meer info? Contacteer ons voor een voorstel.

Contacteer ons voor meer info!

Recente projecten