In de velden van Tielt huist het varkensbedrijf Marvaco. Het bedrijf heeft naast zijn zeugen en vleesvarkens met bijhorende mestverwerking sinds kort ook een eigen mengvoederinstallatie, deze laatste werd (bouw – en milieu) vergund door DLV.
Naast de omgevingsvergunning voor de installatie, moest er ook een kwaliteitssysteem voor de voederproductie worden opgemaakt: de Feed Chain Alliance (FCA). Dit kwaliteitssysteem werd ontwikkeld voor de volledige diervoederketen met als doel de voederveiligheid en kwaliteit te garanderen.
Voor je een FCA-certificaat kan ontvangen, moet er een kwaliteitssysteem geïmplementeerd worden. DLV ging hier dan ook mee aan de slag.
Naast de opmaak van het kwaliteitshandboek boden we ook begeleiding bij:
De eigen mengvoederproductie komt nu ook van pas voor hun commerciële activiteiten. Marvaco ging namelijk onlangs een samenwerking aan met Breydel uit Gavere.
Breydel ging met enkele bedrijven een exclusieve samenwerking aan om te focussen op een duurzaam en lokaal voedselproces, met respect voor mens en dier. De Breydelvarkens die bij Marvaco opgekweekt worden, krijgen meer zorg, mogen langer leven en ervaren minder stress.
Om dit ook waar te maken in de praktijk moet Marvaco zich aan enkele voorwaarden houden.
Daarnaast wordt ook ingezet op duurzame alternatieven op de boerderij, zoals zonne-energie, biologische mestverwerking enz.
Neem contact op met onze adviseurs en ontdek hoe wij je kunnen ondersteunen bij het implementeren van een kwaliteitssysteem!
In Kortrijk-Dutsel werd eind 2024 een nieuwbouw aardappelbewaarloods gebouwd voor het gemengde veeteelt- en akkerbouwbedrijf Van Criekingen-Stas.
DLV ondersteunde een varkensbedrijf bij de opmaak van een omgevingsvergunningsaanvraag voor de stopzetting van de dieren en de sloop van stallen.
Voor een paardenfokkerij in Izegem gingen onze DLV-adviseurs aan de slag met de opmaak en opvolging van de omgevingsvergunning. Ook werd er aandacht besteed aan het milieuluik.