Na een lange zoektocht naar een verantwoorde landbouwmethode, startte landbouwer Raf Francken van De Groene Boerderij uit Wuustwezel bijna 20 jaar geleden met biologische varkensteelt. Niet veel later zette hij ook de eerste stappen naar thuisverkoop. In 2019 opende de nieuwe hoevewinkel.
De Groene Boerderij is een biologisch boerderij en slagerij met een eigen gekweekt varkensras dat de naam “Pubentes varken” draagt. Als biologisch landbouwbedrijf hanteren zij een eerlijke landbouwmethode waarin respect voor natuur, dier en mens centraal staat. Dat uit zich ook in de verzorging van de varkens, zo beschikken alle varkens over een ingestrooide binnenruimte, een buitenruimte, ruwvoer en hebben ze de kans om te wroeten.
In de hoevewinkel verkopen zij naast hun eigen biologisch varkensvlees ook andere (biologische) producten, zoals groenten, fruit, droogwaren, dranken, zuivel en andere vleessoorten.
In het verleden deed de familie Francken beroep op DLV voor o.a. de stedenbouwkundige en milieuvergunningen, daarnaast gingen onze adviseurs ook aan de slag met de aanvraag van de beenhouwerij.
Heb je ook hulp nodig met het aanvragen van je vergunningen? DLV helpt jou met het aanvragen, motiveren en opvolgen ervan.
75 jaar geleden legde de vader van Jos Franken de basis voor Franken Agro in Mol. Onder leiding van Jos, Maria en hun dochters An en Leen is het bedrijf uitgegroeid tot een bloeiende onderneming met een focus op graszoden en aardappelen
In Weelde vind je het gesloten varkensbedrijf van Frank en Ann: Duroc de Kempen. In 2000 kocht het koppel een kippen- en varkensbedrijf dat ze ombouwden naar een gesloten varkensbedrijf.
Veearts Annemarie had doorheen de jaren steeds meer nood aan een eigen praktijkruimte voor de opvolging en begeleiding van dieren. Toen vlakbij hun huis een oude varkensstal te koop kwam, ging ze samen met haar partner Sam aan de slag om deze om te bouwen naar een dierenkliniek.