De familie Ghyselen-Feryn baat al jaar en dag hun boerderij in Veurne uit. Uitbaters Patrick en Hilde leerde door de verstandelijke beperking van zoon Joris de leefwereld van de zorg beter kennen en kregen daardoor het idee om de boerderij open te stellen als zorgboerderij. Een aantal jaar later is ook dochter Bieke ingestapt in het bedrijf en neemt zij de zorgboerderij voor haar rekening.
Het familiebedrijf zet de deuren open voor verschillende hulpboeren die dagelijks een handje komen toesteken op de boerderij. De diversiteit van dieren op de boerderij, zorgt dat er steeds verschillende taakjes kunnen uitgevoerd worden.
Daarnaast kan je nu ook zorgeloos logeren op Bibi’s Boerderij. Een oude koeienstal werd omgebouwd tot vijf gastenkamers en een studio om bezoekers een comfortabel en rustig verblijf te schenken. Gasten kunnen ook steeds terecht op de boerderij om een kijkje te nemen of eens mee te draaien als hulpboer.
Om het project van de familie te verwezenlijken boden onze DLV-adviseurs ondersteuning bij de opmaak van de vergunningsaanvraag én zorgden ze daarnaast voor de opmaak van de milieuvergunningsaanvraag klasse 1.
Wil jij ook starten met een zorgboerderij of spreekt hoevetoerisme je wel aan? Contacteer vrijblijvend een DLV-adviseur om jouw mogelijkheden te bespreken.
75 jaar geleden legde de vader van Jos Franken de basis voor Franken Agro in Mol. Onder leiding van Jos, Maria en hun dochters An en Leen is het bedrijf uitgegroeid tot een bloeiende onderneming met een focus op graszoden en aardappelen
In Weelde vind je het gesloten varkensbedrijf van Frank en Ann: Duroc de Kempen. In 2000 kocht het koppel een kippen- en varkensbedrijf dat ze ombouwden naar een gesloten varkensbedrijf.
Veearts Annemarie had doorheen de jaren steeds meer nood aan een eigen praktijkruimte voor de opvolging en begeleiding van dieren. Toen vlakbij hun huis een oude varkensstal te koop kwam, ging ze samen met haar partner Sam aan de slag om deze om te bouwen naar een dierenkliniek.