Op 20 september heeft de Vlaamse regering het besluit over het flankerend beleid, in het kader van de PAS (Programmatische Aanpak Stikstof), definitief goedgekeurd. Dit beleid biedt ondersteuning aan landbouwbedrijven die door hun stikstofuitstoot een aanzienlijke impact hebben op omliggende natuurgebieden.
Een vergoeding kan worden aangevraagd voor stopzetting van de dieren, ofwel voor een reconversie van het bedrijf. Een vergoeding wordt voorzien voor onder meer het verlies van het gebruik van dieren, gebouwen, materiaal, NER,… wanneer dit gebruik wordt stopgezet als gevolg van het beëindigen van de veeteeltactiviteit of een reconversie. Ook de kosten voor de sloop van bedrijfsgebouwen komen in aanmerking.
Vanaf 1 november kunnen oranje bedrijven of bedrijven die zich in of nabij een maatwerkgebied bevinden, een aanvraag voor vergoeding indienen via het vergoedingenloket van de VLM. Een aanvraag is vrijblijvend en bindt je niet.
Je DLV-adviseur kan je helpen bij de begeleiding van dit traject, waarbij de advieskosten teruggevorderd kunnen worden bij de VLM.
Ik wens begeleiding
Paul Van Der Schueren, boerenzoon en ondertussen meer dan 40 jaar actief in de landbouwsector als adviseur in landbouwfiscaliteit, heeft vanuit zijn jarenlange ervaring het boek “75 P(r)achtmodellen” geschreven
Wanneer de pensioenleeftijd nadert, is het van belang om even stil te staan bij uw noden en wensen met betrekking tot uw woning. De kostprijs van een rusthuis kent de afgelopen jaren een grote stijging, waardoor de Belg de opties afweegt om zo lang als mogelijk ‘thuis’ te kunnen blijven wonen.
Zoals elk jaar organiseren onze DLV-adviseurs in samenwerking met de DLV Accountants een reeks infomomenten verspreid over heel Vlaanderen.