Melkverwerking op Breykenshoeve

Breykenshoeve is een melkveebedrijf en ijssalon gelegen langs het kanaal Herentals-Bocholt. Het familiebedrijf heeft een 70-tal melkkoeien. In het verlengde van hun melkveebedrijf focust de familie Verschueren zich voornamelijk op de melkverwerking en hoeveverbreding. Om dit mogelijk te maken, investeren ze in arbeidsbesparingen in het rundveegebeuren. Zo verloopt o.a. het melken automatisch a.d.h.v. een melkrobot. Daarnaast beschikken ze ook over een voeraanschuifrobot en mestrobot, kiezen ze voor de aankoop van gekalfde vaarzen en voeren ze de veldwerkzaamheden voornamelijk uit via loonwerk. 

De melk wordt op het bedrijf verwerkt tot ijs, pralines, pannenkoeken, wafels en diversie desserten. De lekkernijen kunnen ter plaatse genuttigd worden in de zaal of op het groot terras. Daarbij zijn hun producten ook te verkrijgen via twee koelautomaten, op het bedrijf en op een externa locatie, én gaan ze op verplaatsing met hun eigen foodtrailer. 

Om in te zetten op hernieuwbare energie, werd gekozen voor PV-panelen. Breykenshoeve is dan ook voor een groot deel zelfvoorzienend in elektriciteitsgebruik. 

Onze DLV-adviseurs deden doorheen de jaren al verschillende vergunningsaanvragen voor de rundvee uitbating en de hoeveverbreding. Daarnaast volgen we de jaarlijkse administratie op en is de familie ook trouwe klant bij onze DLV accountant Ac|s.


Ontdek hier meer over Breykenshoeve. 


DEEL DIT BERICHT:

Wat deed DLV?

  • Aanvraag vergunningen melkveebedrijf

  • Aanvraag vergunningen hoeveverbreding

  • Jaarlijkse administratie


Wens je meer info? Contacteer ons voor een voorstel.

Contacteer ons voor meer info!

Recente projecten