Hoevebier van eigen brouwsel

In Houthulst baten vader Johan en dochter Valerie Van Der Bauwhede samen hun brouwerij Terrest uit, met in de hoofdrol hun Golden Tripel. Wat begon als een hobby, groeide al snel uit tot een passie met een eigen brouwerij als resultaat.

Naast brouwer is Johan in de eerste plaats landbouwer, de brouwerij werd dus op de bestaande site gevestigd. De gerst en hop voor de bereiding van het bier worden geteeld en geoogst op de rug van de Terrest-heuvel. Het hele proces wordt door vader en dochter uitgevoerd, zonder enige tussenschakel. Als echt korte ketenproduct, wordt het bier rechtstreeks aangeboden aan de consument, maar ook via retail en horeca. 

Een brouwerij opstarten vraagt om de nodige vergunningen. DLV bood ondersteuning bij de verantwoording en opmaak van de vergunningsaanvraag tot functiewijziging van gebouw naar brouwerij. Daarnaast werd ook de aanvraag gedaan voor de milieu-gerelateerde zaken van de brouwerij zoals de installatie van de moutmolen, koelinstallaties, de stoomketel enz. Tot slot boden we juridische ondersteuning omtrent het landbouwverhaal binnen de brouwerij. 

 

Lees meer over brouwerij Terrest. 


DEEL DIT BERICHT:

Wat deed DLV?

Wens je meer info? Contacteer ons voor een voorstel.

Contacteer ons voor meer info!

Recente projecten