Hoeve in landbouwgebied wordt Hertog Jan

Sommelier-gastheer Joachim Boudens, Chef Gert De Mangeleer en hun restaurant Hertog Jan moeten we je vermoedelijk niet meer voorstellen. Wat je waarschijnlijk niet wist, is dat DLV betrokken was bij het bouwproject Hertog Jan.

Een ingrijpend project in agrarisch gebied

DLV is al sinds 2010 betrokken bij het project Hertog Jan. Het was dan ook een ingrijpend project dat Gert De Mangeleer en Joachim Boudens in gedachten hadden. Ze wilden een oude hoeve in agrarisch gebied verbouwen tot restaurant. En daar komt heel wat administratie en advies bij kijken. Het ontwerp werd verzorgd door architect Dries Bonamie.

Het resultaat kan je elke dag bekijken aan de Loppemsestraat 52 in Zedelgem-Brugge, of op de website van Hertog Jan. Bovendien maakten ze bij Hertog Jan een 1 minuut durende film van de werkzaamheden. Die kan je via hun Vimeokanaal bekijken.

Gert De Mangeleer werkt ook mee aan de reportages van Vlaanderens Trots. Hij maakt in deze reportages lekkere gerechten met producten van onze eigen Vlaamse landbouwers. De lekkere recepten kan je trouwens ook zelf thuis maken. Vlaanderens Trots MELK werd opgenomen in de gebouwen van de nieuwe Hertog Jan.


DLV verzorgde voor Hertog Jan:

  • het bouwadvies: de juridische en administratieve ondersteuning van de stedenbouwkundige aanvraag, in samenwerking met de architect

  • de milieuvergunning

  • de milieuopvolging van de exploitatie

  • de stedenbouwkundige aanvraag voor het kappen van een aantal bomen

  • de haalbaarheidsanalyse van een huisvergister

  • de veiligheidscoƶrdinatie

  • het EPB-dossier

Ā  Zelf ook vragen over de mogelijkheden van bestaande hoeves in agrarisch gebied? Contacteer DLV voor een verkennend gesprek.


DEEL DIT BERICHT:

Wens je meer info? Contacteer ons voor een voorstel.

Contacteer ons voor meer info!

Recente projecten