Gasthof Bethania: erfgoedschuur wordt vakantiewoning

Op loopafstand van zee, gesitueerd in het kleine dorpje Wulpen ligt Gasthof Bethania. Een grote vakantiewoning die recent de deuren opende.

Eigenaars Wim en Leen baten al langer een gemengd landbouwbedrijf uit. Naast de akkerbouwtak, hebben ze ook een besloten varkensbedrijf met zeugen en vleesvarkens. Om hun activiteiten te verruimen, hadden ze het idee om te starten met hoevetoerisme.

Om deze droom te realiseren, wilden ze de aangrenzende schuur op hun perceel verbouwen tot een ruime vakantiewoning, maar dit ging niet meteen van een leien dakje. De hoeve kent namelijk een bewogen geschiedenis en staat hierdoor op de lijst van onroerend erfgoed.  

Aangezien de hoeve op de Vlaamse Inventaris Bouwkundig Erfgoed staat, was er overleg nodig met de erfgoeddienst van de gemeente om hen te overtuigen van het plan om de schuur om te bouwen naar een vakantiewoning.

Eens die goedkeuring er was, heeft DLV ook juridische ondersteuning geboden voor de renovatie van schuur naar vakantiewoning. Tot slot namen we ook het VLIF-dossier onder handen.

Sinds het voorjaar van 2019 is de vakantiewoning afgewerkt en geopend. Om het landbouwgevoel te bewaren, werd elke kamer genoemd naar een specifieke teelt, zoals de graanschuur en de bietenmand. Naast de verblijfmogelijkheden biedt Gasthof Bethania ook vergaderzalen aan.


Heb je zelf plannen om te starten met hoevetoerisme? Ben je ook eigenaar van een erfgoedgebouw? Contacteer ons om je mogelijkheden te bespreken.


Lees meer over Gasthof Bethania.

DEEL DIT BERICHT:

Wens je meer info? Contacteer ons voor een voorstel.

Contacteer ons voor meer info!

Recente projecten