Ammoniak-emissiearme vleesvarkensstal met kijkruimte

In Weelde vind je het gesloten varkensbedrijf van Frank en Ann Van Dijck- Christianen: Duroc de Kempen.

In 2000 kocht het koppel een kippen- en varkensbedrijf dat ze ombouwden naar een gesloten varkensbedrijf met ca. 550 zeugen.

Om zelf meer grip te hebben op zowel de kostprijs als kennis over de voeding, investeerden ze de afgelopen jaren o.a. in een brijvoerinstallatie.

De belangrijkste switch kwam er in 2017 toen Frank en Ann beslisten om over te schakelen naar een andere kruising. Door gebruik te maken van het Duroc-ras speelden ze in op de smaak van het vlees. Daarnaast legden ze voor de verkoop ook contact met lokale slagers.

Vandaag werken ze samen met diverse slagers uit de streek die hun verhaal mee ondersteunen.  De varkens kunnen bewonderd worden in een speciaal daarvoor ontworpen “scharrelstal” met kijkruimte voor bezoekers. Deze ruimte, 't Perspektief, is ook beschikbaar voor groepen om een vergadering te organiseren, waarna je onder deskundige uitleg van de bedrijfsleiders een kijkje kan nemen op het bedrijf.


DLV stond in voor de ondersteuning, zowel bouwkundig als milieukundig, bij het ontwerp van de ammoniak-emissiearme vleesvarkensstal met kijkruimte en begeleidde hen tevens bij de aanvraag van de VLIF-steun.


Meer weten over dit bedrijf? Neem zeker eens een kijkje op hun website en ontdek waar je het vlees van hun bedrijf kan proeven! 


DEEL DIT BERICHT:

Recente projecten