Actualiteit

Paardentoerisme in Vlaanderen - Een leidraad door het papierwerk…

Het aantal ruiterpaden in Vlaanderen wordt stilaan uitgebreid. Het paardentoerisme in Vlaanderen is tevens aan een opmars bezig. Wanneer je hiervoor de ruimte hebt, kan ook jij gasten mét paard ontvangen bij je thuis. Dit zowel onder de vorm van hotel, Bed and Breakfast of gastenverblijf. Wij geven je alvast een checklist van een aantal administratieve zaken die je op orde zal moeten stellen.  

Lees meer

Infomoment tuinbouw - DLV informeert!

Zit je als tuinbouwer met vragen over de mogelijkheden van de termijnmarkt? Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste actuele zaken rond jouw werkdomein? Wil je weten wat de voordelen zijn van onderzoeksactiviteiten? Op deze en andere vragen geeft DLV je een antwoord tijdens het infomoment voor tuinbouwers.

Lees meer

Boetes door een tekort aan vanggewassen

Met het invoeren van MAP 6 in juni 2019 werd voor het eerst ook een doelareaal vanggewas opgelegd aan landbouwers met percelen in gebiedstype 2 en 3, aangezien dit de gebieden zijn waarin de waterkwaliteit de streefwaarde nog niet heeft bereikt. Landbouwers die binnen de vooropgestelde termijn onvoldoende vanggewas konden inzaaien, moeten een boete betalen. Je kan hiertegen echter nog bezwaar indienen t.e.m. 15 maart. 

Lees meer