Actualiteit

Kurkdroog: nu al oppompverbod

Omwille van de uiterst droge seizoensstart is het waterpeil in heel wat waterlopen nu al kritisch laag. Daarom werden er reeds captatieverboden uitgevaardigd over heel Vlaanderen. Het betreft de gebieden rond ecologisch kwetsbare waterlopen. Hier mag uit de waterlopen geen water meer opgepompt worden om bv. akkers en weilanden te beregenen. 

Lees meer

Waarop moet je letten bij de aankoop en vervanging van een koelinstallatie?

R404a is een veelvoorkomend koelmiddel in melkkoeltanks op melkveebedrijven en bij koelingen op tuinbouwbedrijven. Sinds 1 januari 2020 mag er geen nieuw geproduceerd koelmiddel R404a meer bijgevuld worden in bestaande koelinstallaties met een inhoud vanaf 10,2 kg en mogen geen nieuwe koelinstallaties met het koelmiddel R404a meer verkocht worden. 

Kijk dus zeker het koelmiddel en de inhoud van je koelinstallatie na.


Lees meer

Geef het volume van je aardappelvoorraad aan tegen 31 mei op belpotato.be

Belpotato.be, de brancheorganisatie voor de Belgische aardappelketen, roept op om zo snel mogelijk en tegen uiterlijk 31 mei 2020 het volume van je aardappelvoorraad aan te geven.

De aardappelsector is momenteel zwaar getroffen door het coronavirus. Om de huidige crisis zo goed mogelijk te kunnen beheersen, heeft Belpotato.be een online aangifteformulier ontwikkeld dat het mogelijk maakt om een zicht te krijgen op de resterende volumes aardappelen die in België aanwezig zijn.


Lees meer