Markt & risicomanagement

De land- en tuinbouwsector zijn volop in evolutie. De wereldeconomie bepaalt de prijzen. De vraag groeit, de productie volgt maar ook in andere landen en werelddelen is dat het geval. Consumenten bij ons willen gezond voedsel maar kennen de reële prijzen niet voldoende. Onze Belgische land- en tuinbouw staat hoog aangeschreven als het over kwaliteit en lekker eten gaat maar de familiale bedrijven staan onder druk. Een mooi voorbeeld van wat er kan met de lekkere producten van bij ons, vind je in de reportages van Vlaanderens Trots, waar DLV mee aan werkt.

  Zowel in de productie als financieel en bedrijfseconomisch,moet je als land- en tuinbouwer dus optimaliseren.

DLV ondersteunt de land- en tuinbouwers met teeltadvies

  Specifiek voor de fruittelers en de glasgroentetelers, gaan er dagelijks DLV-teeltadviseurs de baan op. Zij komen bij jou langs en adviseren je bij de opvolging van je teelten. Beginnende ziektes zien zij meteen, gericht spuit- en bemestingsadvies geven ze met plezier.

  Voor de akkerbouwers en de varkenshouders, geeft DLV marktadvies en risicomanagementtechnieken. Zij leren je hoe je de aankoop- en verkooprisico’s kan spreiden, door via de termijnmarkt de kopen en te verkopen. DLV is trouwens mede-initiatiefnemer van de Pig Trading Company, 2 coöperaties van varkenshouders die samen grondstoffen aankopen via de termijnmarkt en een deel van hun varkens verkopen via de termijnmarkt.

Opleiding en informatie zijn in deze specialiteit erg belangrijk 

DLV Market Advisory Services (MAS) organiseert dan ook regelmatig infosessies en opleiding. In verschillende projecten wordt er actuele informatie en analyse gegeven via nieuwsbrieven. Hou daarvoor onze nieuwspagina in het oog of schrijf je in voor onze reguliere nieuwsbrieven.

  De diensten die te maken hebben met markt, exploitatie en risicomanagement, vind je hieronder. Klik op een dienst om er meer uitleg over te krijgen. Of contacteer ons meteen met je concrete vraag.

Terug naar het overzicht van onze diensten.

Blijf altijd op de hoogte, schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Blijf altijd op de hoogte, schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Eerstvolgende evenementen

Werken bij DLV?