Nieuwe vleeskippenstallen voor familie Godschalk-Lauwers

Nieuwe vleeskippenstallen voor familie Godschalk-LauwersDe familie Godschalk-Lauwers uit Poppel baat al langer een varkensbedrijf uit. Hun wens was om te diversifiëren en te starten met de tak van vleeskuikens naast de bestaande vleesvarkens. 

Om dit te realiseren werd een milieu- en bouwvergunningsaanvraag opgesteld door DLV. Om deze te bekomen moest op het varkensbedrijf één traditionele stal omgebouwd worden naar een ammoniak-emissie-arme stal. Hiervoor werd de grootste stal uitgevoerd met een biobed (systeem S-3). De twee nieuwe vleeskippenstallen moesten gebouwd worden naast de bestaande varkensstallen en deze werden ammoniak-emissie-arm uitgevoerd (systeem P-6.3). Bovendien werden beide stallen voorzien van stofbakken.

De stallen werden onder andere uitgevoerd met een centraal verwarmingssysteem met heaters en LED-verlichting. Er werd gekozen voor een ondergrondse kadaverkoeling.

Naast de bouw- en milieuvergunning verzorgde DLV vooraf ook het ondernemingsplan om de financiële haalbaarheid te berekenen. Na de goedkeuring van de vergunningen verzorgde DLV tevens de aanvragen voor uitbreiding NER na bewezen mestverwerking en de VLIF-aanvraag.

Terug naar realisatiesGerelateerde diensten

Blijf altijd op de hoogte, schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Blijf altijd op de hoogte, schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Eerstvolgende evenementen

Werken bij DLV?