Asbestinventaris

Plan je werkzaamheden aan de gebouwen op je bedrijfssite? En heb je werknemers in dienst? Dan mogen de werken niet starten zolang er geen asbestinventaris opgemaakt werd.

  Iedereen weet dat inademen van asbestvezels risico’s met zich meebrengt. En dat gevaar is het grootst tijdens reinigings- of renovatiewerken en verwijderen van asbest of asbesthoudende materialen.

Wat is asbest?

  Asbest werd in het verleden ontzettend veel gebruikt omwille van de vuurbestendigheid en het isolerend vermogen. Het is terug te vinden in asbest golfplaten, roofingproducten, branddeuren, rond leidingen en verwarmingsketels en als muur- of vloerbekleding. Een inventaris van alles wat asbest bevat op een bedrijf is een belangrijk onderdeel bij de bescherming van werknemers.

Is een asbestinventaris verplicht?

  Om werknemers te beschermen moet er – voor elk gebouw waar zij tewerkgesteld worden – een volledige asbestinventarisatie gebeuren.

  Weet je niet zeker of er asbesthoudende materialen gebruikt werden in je bedrijfsgebouw? Dan ben je wettelijk verplicht te veronderstéllen dat er asbest aanwezig is en heb je een inventaris nodig.

  Als particulier heb je geen asbestinventaris nodig, ook niet als je een huis verhuurt of verkoopt. Ga je als aannemer afbraak- of verbouwingwerken uitvoeren aan een private woning? Dan heb je een asbestinventaris nodig voor de gedeelten waar je werknemers aan asbestrisico blootgesteld worden.

 

  Contacteer ons voor meer informatie over het opstellen van een asbestinventaris op jouw bedrijf. Wij stellen asbestinventarissen op en geven je het nodige advies. Een erkend labo staat ons bij voor de analyse van eventuele stalen.

Blijf altijd op de hoogte, schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Blijf altijd op de hoogte, schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Eerstvolgende evenementen

Werken bij DLV?