Premie voor het behoud van de gespecialiseerde zoogkoeienhouderij 2019


Om deel te nemen aan het behoud van de gespecialiseerde zoogkoeienhouderij in 2019, moet je als landbouwer de deelnameverklaring registreren via het e-loket. Je hebt hiervoor de tijd tot 17 december 2018. Enkel actieve landbouwers die op 1 januari 2019 20 of meer premierechten hebben, kunnen hun deelname voor 2019 bevestigen.

Er zijn voor 2019 weer heel wat premievoorwaarden van toepassing. Je kan deze hier terugvinden. 

Overdracht van premierechten voor zoogkoeien

Nog t.e.m. 30  november 2018 kunnen premierechten voor zoogkoeien worden overgedragen. Landbouwers die beschikken over premierechten voor zoogkoeien, kunnen een deel hiervan overdragen op voorwaarde dat er minstens 70% van die premierechten benut is in 2018. Bij een volledige bedrijfsovername moet de landbouwer niet voldoen aan de 70% voorwaarde.

Daarnaast moet er ook rekening gehouden worden met volgende voorwaarden:

  • Overdrachten van premierechten voor zoogkoeien kan enkel tussen Vlaamse landbouwers.
  • Een landbouwer kan in hetzelfde jaar geen premierechten overnemen en overlaten.
  • Wanneer de landbouwer op 1 januari 2019 ouder is dan 65 jaar, kan hij geen premierechten overdragen.

Premierechten voor zoogkoeien uit de reserve

Premierechten voor zoogkoeien uit de reserve, kunnen nog t.e.m. 30 november worden aangevraagd via het e-loket. Dit is mogelijk voor jonge starters die op 1 januari 2019 jonger dan 40 jaar zijn en voor het eerst gestart zijn met een landbouwactiviteit tussen 2 januari 2018 en 1 januari 2019. Deze landbouwers kunnen eenmalig 15 premierechten uit de reserve krijgen na overname van een exploitatie met veebeslag en met alle premierechten voor zoogkoeien die aan het beslag gekoppeld zijn.

Indien er geen of minder dan 5 premierechten aan het overgenomen beslag gekoppeld zijn, dan moet de landbouwer zich tot minstens 5 rechten aanschaffen om deel te kunnen nemen aan de regeling.

 

Bron: Departement Landbouw en Visserij 

 

Terug naar het overzicht

Blijf altijd op de hoogte, schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Blijf altijd op de hoogte, schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Eerstvolgende evenementen

Werken bij DLV?