Deadline en voorwaarden premie vleeskalveren


Nog t.e.m. 17 december kan je terecht op het e-loket van Departement Landbouw en Visserij om je deelnameverklaring  voor 2019 te bevestigen via het e-loket (Deelname premie voor het produceren van vleeskalveren). Elke actieve landbouwer die op 1 januari 2019 over een door het FAVV erkende vleeskalverhouderij beschikt, kan instappen in de premieregeling.

Premievoorwaarden in 2019

Om recht te hebben op de premies is een correcte en volledige identificatie en registratie noodzakelijk. Alle gebeurtenissen en bewegingen moeten tijdig aan Sanitel gemeld worden (aankomst, vertrek enz.). Zo niet worden deze dieren uitgesloten van de premie. Het aantal premiegerechtigde dieren is gebaseerd op het aantal kalveren dat geslacht werd in de periode van 1/01/2019 t.e.m. 31/12/2019 dat afkomstig is van een vleeskalverbeslag. Op de slachtdatum moet het kalf jonger zijn dan 8 maanden en minstens 120 dagen op het vleeskalverbeslag aanwezig zijn geweest.

Na 17 december heb je nog 25 kalenderdagen de tijd, t.e.m. 11 januari 2019, om de deelname te bevestigen, maar het premiebedrag daalt met 1% per werkdag na 17 december.

 

Bron: Departement Landbouw en Visserij

 

Terug naar het overzicht

Blijf altijd op de hoogte, schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Blijf altijd op de hoogte, schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Eerstvolgende evenementen

Werken bij DLV?