Nieuws

Nieuwe Europese meststoffenwetgeving zit in laatste fase voor publicatie

03-04-2019

Vorige week heeft het Europese Parlement de nieuwe Europese meststoffenwetgeving goedgekeurd. Na zowat twee jaar intensief onderhandelen, zit de nieuwe wetgeving zo in zijn laatste fase. De finale versie zou binnen de drie maanden gepubliceerd worden; 30 dagen later gaat deze in voege. Echter zal de toepassing ervan pas drie jaar later starten. Bedrijven krijgen dus de tijd om zich in orde te stellen met deze nieuwe wetgeving en het CE-label voor hun bemestende producten aan te vragen.

Subsidiecall kleine en middelgrote windturbines

22-03-2019

De Vlaamse overheid lanceert een tweede call voor investeringssteun voor kleine en middelgrote windturbines. De overheid wil bedrijven namelijk helpen bij het bouwen van kleine windmolens, zodat ze zelf de groene stroom kunnen produceren die nodig is voor hun activiteiten. 

Decreet voet- en buurtwegen in de pijplijn?

22-03-2019

Na jarenlange onderhandelingen is het decreet gemeentewegen eindelijk ingediend. Met deze update wil men de problemen met oude buurt- en voetwegen van de kaart vegen, met specifieke belangstelling voor twee doelen: een duidelijke bevoegdheidsverdeling en een afstemming met het ruimtelijk beleid.

Getroffen door de Afrikaanse varkenspest? Vraag een tijdelijke VLIF-waarborg aan voor 1 juni 2019

19-03-2019

Voor bedrijven die getroffen werden door de Afrikaanse varkenspest en hierdoor kampen met liquiditeitstekorten, heeft het Departement Landbouw & Visserij via het VLIF een tijdelijke waarborgregeling uitgewerkt. Getroffen varkenshouders kunnen deze tijdelijke VLIF-waarborg aanvragen  t.e.m. 31 mei 2019.

Aanmeldingsperiode Milk Trading Company 2019 loopt af op 1 april

19-03-2019

De voorbije maanden en weken hebben we veel melkveehouders ontmoet op één van de vele infomomenten rond de MTC. Zowel in Vlaanderen als Nederland, waar de MTC ook sinds 28 februari 2019 officieel van start is gegaan, bleek de interesse groot in de werking van de termijnmarkt zuivel en van de MTC.

Verzamelaanvraag 2019

22-02-2019

De voorbereiding van de verzamelaanvraag met de bijhorende fotoplannen valt eerstdaags bij alle land- en tuinbouwers weer in de bus. Ten laatste op 21 april 2019 dient deze aanvraag elektronisch ingediend te zijn via het e-loket.

Oudere berichten

Alle berichten

Blijf altijd op de hoogte, schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Blijf altijd op de hoogte, schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Werken bij DLV?