Wonen of ondernemen op het platteland

Wonen op 't platteland

Steeds meer mensen zoeken de rust en het groene op in het agrarisch gebied zonder enige vorm van landbouw uit te oefenen. Wanneer je als particulier zonevreemd komt te liggen, heb je vaak minder mogelijkheden. Zo zal je niet altijd toestemming krijgen om een nieuw gebouw uit de grond te stampen, maar zal je bestaande gebouwen moeten renoveren of heropbouwen. Sta je op het punt om iets te kopen? Bekijk vooraf alle mogelijkheden, zodat je niet voor onaangename situaties komt te staan. Onze adviseurs kunnen je helpen vanaf het begin.

Ondernemen op 't platteland

Het agrarische karakter biedt verschillende mogelijkheden aan de creatieve ondernemer. Dit gaat van uitbreiding van de landbouwactiviteiten d.m.v. landbouwverbreding tot het opstarten van een nieuw bedrijf zoals een B&B.

Heb je een hoeve gekocht en wil je weten welke activiteiten je daar kan ontwikkelen? Wil je als landbouwer een hoevecamping aanleggen? Heb je altijd gedroomd om je eigen feestzaal te runnen? Het zijn slechts enkele voorbeelden van de opties.


Ondernemen met dieren

Niet enkel landbouwers of paardenhouders kunnen dieren houden op het platteland. Naast de particulier die wat schapen en een pony heeft staan, zijn er anderen die willen uitbreiden naar een kinder- of zorgboerderij. Maar hoeveel dieren kan je houden als je geen landbouwer bent? Welke beschutting moet je voorzien? Is het interessant om als hobbylandbouwer te starten? Om je zo goed mogelijk te begeleiden, bekijken we graag samen met jou je plannen.

Recente projecten voor Wonen of ondernemen op het platteland