Zorgboerderij Emiliushoeve pakt uit met eigen hoevewinkel

In 2003 werd zorgboerderij Emiliushoeve opgericht. Bijna 20 jaar later is zij uitgegroeid tot een volwaardige arbeidszorgplaats waar intussen 34 mensen met een beperking zinvol werk gevonden hebben. Als zorgboerderij voorziet de Emiliushoeve in een boeiend en divers aanbod van werkplaatsen. Van meehelpen met de land- en tuinbouwtaken tot het verwerken van eten met het keukenteam, voor elk talent is er een plaats. En binnenkort komt daar nog een nieuw project bij: de korte keten hoevewinkel ‘VELDVOLK’. 

Met deze hoevewinkel wil uitbaatster Saskia toekomstgericht investeren in een duurzame en ecologisch verantwoorde manier van landbouw. VELDVOLK is tevens een sociaaleconomisch project. Het verder ontwikkelen en verbreden van de activiteiten zorgt bovendien voor extra jobs op de zorgboerderij. 

Voor het opstarten van de hoevewinkel werd een oud stalgebouw gekocht dat deels zal omgebouwd worden tot een nieuwe verkoopruimte. Daarnaast worden ook een grote verwerkingsruimte voor vlees, groenten en soep, een koelcel, een laad- en losruimte en een afhaalpunt voor groentepakketten voorzien. In de hoevewinkel zal je biologische groenten, bloemen en vlees van de eigen varkens en koeien vinden. Tevens zal het aanbod aangevuld worden met producten van boerderijen uit de omgeving.

DLV stond in voor het aanvragen en verkrijgen van de omgevingsvergunning en het ontwerp. In de latere fases nemen wij ook de veiligheidscoördinatie en de werfopvolging op.  

Lees meer over de Emiliushoeve.


DEEL DIT BERICHT:

Wat deed DLV?

  • Aanvragen omgevingsvergunning

  • Ontwerp

  • Werfopvolging

  • Veiligheidscoördinatie

Wens je meer info? Contacteer ons voor een voorstel.

Contacteer ons voor meer info!

Recente projecten