Uitbreiding legkippenbedrijf met buitenloop

Al sinds 2000 doet de familie Konings regelmatig beroep op de diensten van DLV voor het bekomen van vergunningen, begeleiding bij het MER rapport, de voorjaarsadministratie enz.

Op dat moment baatten ze een opfokstal voor legkippen uit.

Na de overname van het rundveebedrijf van vader Konings, investeerden zoon Ben en schoondochter Ilse in een nieuwe rundveestal.

In 2010 schakelden ze over naar legkippen. De opfokstal werd omgebouwd en daarnaast werd er ook een nieuwe stal en een eierlokaal gebouwd. Samen goed voor een capaciteit van 65.000 legkippen.

In 2015 werd, na het opmaken van een MER-rapport, nog een stal gebouwd voor zo’n 30.000 kippen met vrije uitloop. De stallen in Horendonk werden vergund voor het houden van 99.900 legkippen. Deze drie stallen met buitenloop beschikken over het toegepast stalsysteem P 4.3.

Een jaar later gingen ze ook aan de slag met de realisatie van hun bedrijfswoning.

In 2017 maakten ze een volledige overstap en werd het rundveebedrijf omgebouwd naar een vestiging voor 10.800 biologische legkippen. DLV nam de aanvraag van de vergunning op zich.

Het bedrijf legde de afgelopen jaren een mooi parcours af. Sinds de start van onze dienstverlening hebben we het legkippenbedrijf dan ook enorm zien groeien.


Wens je zelf begeleiding voor een legkippenstal? Contacteer ons!

DEEL DIT BERICHT:

Wens je meer info? Contacteer ons voor een voorstel.

Contacteer ons voor meer info!

Recente projecten