Onderzoeksstal melkkoeien ILVO

Onderzoek is de toekomst. In het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) werd daarom een hoogtechnologische melkveestal  gebouwd, die zich op verschillende vlakken onderscheidt van een klassieke stal.

Het ILVO is een onafhankelijk wetenschappelijk onderzoeksinstituut van de Vlaamse overheid. In opdracht van de overheid werkt ILVO mee aan de verduurzaming van de landbouw, visserij en agrovoedingssector. In eerste instantie in Vlaanderen, maar bij uitbreiding ook in België, Europa en in de rest van de wereld.

In het kader van de onderzoeken bij melkkoeien werd in 2014 een hoogtechnologische melkveestal gebouwd, die zich op verschillende vlakken onderscheidt van een klassieke melkveestal. De keuze rond het melksysteem zorgde bijvoorbeeld voor een complexer ontwerp dan dat van de meeste standaard stallen. In dat melksysteem kan gekozen worden tussen klassiek en automatisch melken. Er werd gekozen voor een multifunctionele aanpak om zowel vragen rond melksystemen als vragen rond het nutritioneel onderzoek te kunnen beantwoorden. 

Als onderzoekstal staat de melkveestal open voor bezoekers. Om de dieren niet te storen, werd in de stal een loopbrug voorzien. Op die manier krijgen de professionele bezoekers en andere geïnteresseerden een mooi overzicht over de stal.


DLV werkt al geruime tijd samen met ILVO. Voor de melkveestal in Melle werd vooraf een studieopdracht volbracht. 


DEEL DIT BERICHT:

Wat deed DLV?

  • Ontwerp

  • Vergunningsaanvraag bouw en milieu

  • Meetstaat

  • Lastenboek gebouw en technieken

  • Werfopvolging

  • Nacalculatie 

  • Veiligheidscoördinatie

Wens je meer info? Contacteer ons voor een voorstel.

Contacteer ons voor meer info!

Recente projecten