Nieuwe vleeskalverenstal

Op 14 september 2019 werd de nieuwe vleeskalverenstal van Ann Adriaensen en Wannes Van Hoeck geopend voor een geïnteresseerd publiek. Ann en wannes kochten in 2018 een oude hoeve met woning en stalgebouw, om er een nieuwe toekomst te beginnen. Met een achtergrond als niet-landbouwers wilden ze hun stappen zetten in de vleeskalverhouderij.

In samenwerking met DLV, aannemers en toeleveranciers werd vorm gegeven aan een nieuwe stal voor ca. 980 vleeskalveren voorzien van brede dubbeldoel voergangen voor mais en melk. Zo kan Ann, die een achtergrond heeft in de zorgsector, zich nu volledig wijden aan de verzorging van de kalveren.

Daarnaast worden in de bestaande stal op het bedrijf nog een 50-tal Afrikaanse Boergeiten geteeld, een geitenras gekend voor hun vlees.

Deze geiten kunnen grazen op de achterliggende weide en worden, wanneer slachtrijp, geslacht en als vers hoevevlees op bestelling verkocht op de hoeve.

De verkoop van het vlees kent een groot succes, waardoor het aantal geiten gestaag stijgt.

DLV nam hiervoor in samenwerking met LV-architecten de omgevingsvergunningsaanvraag op zich, die moest worden aangepast door de uitbreiding van het bedrijf.

Ook in de landbouwkundige opstart deden zij beroep op DLV.

DEEL DIT BERICHT:

Wat deed DLV?

Wens je meer info? Contacteer ons voor een voorstel.

Contacteer ons voor meer info!

Recente projecten