Nieuwe stal voor vleeskalveren

Op 19 mei stelt de familie Van Hove - Van den Bulck haar bedrijf open voor het grote publiek. Zij bouwden recent een gloednieuwe vleeskalverenstal van 1.000 stuks. Voor het bekomen van de milieu- en bouwvergunning deden zij beroep op DLV. We verzorgden er de opmaak en begeleiding van het dossier alsook de opmaak van de passende beoordeling.

Inge Van Hove en Wesley Van den Bulck zijn jonge ondernemers die met alle vertrouwen de toekomst van de vleeskalverensector tegemoet zien. Daarom wensten ze een uitbreiding van hun bedrijf met een nieuwe vleeskalverenstal, maar na het ontvangen van een oranje PAS-brief enkele jaren geleden, leken deze plannen veraf. Samen met de familie Van Hove – Van den Bulck hebben we gezocht naar de mogelijkheden voor deze uitbreidingsplannen.

Door een aantal maatregelen te voorzien zoals het toepassen van mechanische ventilatie met verticale uitstoot, kon een gunstige Passende Beoordeling voorgelegd worden voor een uitbreiding met een vleeskalverenstal van 1.000 stuks.

Naast de Passende Beoordeling stond DLV de familie ook bij voor het bekomen van de milieu- en stedenbouwkundige vergunning. Daarnaast staat DLV hen ook steeds bij met verschillende administratieve diensten (mestbankaangifte, wateraangifte, verzamelaanvraag, accountancy, …).

DEEL DIT BERICHT:

Recente projecten