Nieuwe kippenstallen voor gemengd landbouwbedrijf

In Lievegem is de historische hoeve ’t Hof van Rapenburg gelegen, een gemengd landbouwbedrijf (melkvee-, vleesvee- en kippenbedrijf) dat wordt uitgebaat door Nic en Heidi.

DLV begeleidt het bedrijf al jaar en dag, zo werkten we mee aan de aanvraag voor de loods, rundveestal en kippenstallen. Daarnaast verkregen we een vergunning voor de silo’s, mestvaalt en begeleidden we in het verleden de uitbreiding met een MER. 

Het was dus logisch dat we Heidi en Nic ook bijstonden bij hun meest recente project: de bouw van twee nieuwe kippenstallen. Onze adviseurs gingen aan de slag voor het bekomen van de omgevingsvergunning (bouw en milieu) voor de nieuwe stallen. Hierdoor gaat het bedrijf van 111.000 naar 189.000 kippen. De stallen werden ammoniak emissiearm gebouwd met warmtewisselaars. Door middel van deze investering werd ook meteen een vergunning van onbepaalde duur voor het volledige bedrijf aangevraagd én verkregen. 

Heidi en Nic baten hun familiebedrijf met veel trots uit. En het landbouwleven delen ze graag met jong en oud. Zo zetten ze in op schoolbezoeken om kinderen kennis te laten maken met de landbouw. Daarnaast zorgen ze voor voldoende biodiversiteit op de boerderij d.m.v. een variatie aan bloemen en insectenhuisjes. 


Heb je zelf plannen om je bedrijf uit te breiden? Contacteer een DLV-adviseur!


DEEL DIT BERICHT:

Wens je meer info? Contacteer ons voor een voorstel.

Contacteer ons voor meer info!

Recente projecten