Nieuwe betrekking voor stoeterij De Lindehoeve

Door de groei van hun bedrijf, moesten de uitbaters van stoeterij De Lindehoeve enkele jaren geleden op zoek naar een nieuwe locatie om hun activiteit verder uit te bouwen.

De Lindehoeve startte 20 jaar geleden heel kleinschalig met één springmerrie. Niet veel later kwam daar een dressuurmerrie bij en nog even later volgde een pony. De kleinschalige paardenfokkerij focuste voornamelijk op de topsport en de zaken liepen goed. Hun gefokte springpaarden deden het goed op nationale én internationale bodem. Na enkele jaren hadden ze dan zelf ook een 10-tal eigen paarden in de stal staan.

Een paar jaar geleden werd de vestiging van stoeterij de Lindehoeve te klein om de activiteiten verder te zetten. De uitbaters moesten dus de keuze maken om een stap terug te nemen of om hun bezigheid te professionaliseren. Uit liefde voor hun paarden en hun werk kozen ze voor de tweede optie.

Aangezien het niet mogelijk was om de huidige bedrijfssite uit te breiden, gingen ze op zoek naar een nieuwe locatie waar ze een volwaardig bedrijf konden opbouwen. Hun zoektocht bracht hen bij de huidige locatie in Heusen-Zolder, waar een nieuw bedrijf ruimtelijk inpasbaar was in de omgeving.

DLV ging voor dit project aan de slag met de bouwaanvraag. We werkten hiervoor samen met Parallel Architecten die de bouw mee opvolgden in samenspraak met bouwcoördinator Marc Symons.

Ondertussen werden de eerste veulens geboren op de nieuwe locatie. Een deel van de gefokte spring- en dressuurpaarden zullen in de toekomst in eigen beheer opgeleid worden. Een nieuwe mogelijkheid sinds de uitbreiding!

DEEL DIT BERICHT:

Wat deed DLV?

Wens je meer info? Contacteer ons voor een voorstel.

Contacteer ons voor meer info!

Recente projecten