Nieuwe aardappelschuur voor akkerbouwer

In Zwalm vind je het akkerbouwbedrijf van Johan Watté, in het verleden ook een proefbedrijf van het Ministerie van Landbouw. Al enkele jaren doet de familie Watté beroep op DLV om bepaalde vergunningen te verkrijgen. Onlangs gingen we aan de slag voor de vergunning van een nieuwe aardappelloods.

Om de nieuwe loods te realiseren was een omgevingsvergunning nodig. DLV werkte zowel het bouw- als het milieuluik uit, daarnaast gingen onze adviseurs ook aan de slag met het VLIF-dossier.

Een modern landbouwbedrijf, zoals dat van de familie Watté, moet mee met zijn tijd. De loods is dan ook voorzien van alle moderne technieken, zoals bv. een ondergrondse ventilatie.

Om de dagelijkse werking makkelijker te maken is het bedrijf ook voorzien van een weegbrug om de controle op het bedrijf te behouden. Ook voor deze weegbrug werden de nodige vergunningen aangevraagd en verkregen.

Sinds 2000 werkt Johan Watté in zijn bedrijf; en ook de toekomst is verzekerd met een zoon die een even grote interesse heeft in de landbouw als hijzelf.


Lees meer over dit project in dit artikel.


Heb je zelf plannen? Contacteer ons!

DEEL DIT BERICHT:

Wens je meer info? Contacteer ons voor een voorstel.

Contacteer ons voor meer info!

Recente projecten