Lokaalmarkt ’t Groenhuis in Ieper brengt producent en consument samen

In oktober opende Lokaalmarkt Ieper (’t Groenhuis) de deuren voor het publiek. In het voormalige winkelcomplex komen lokale boeren en producenten wekelijks samen om hun producten te verkopen. 

Elke woensdagnamiddag bieden lokale boeren en producenten hun producten aan bij de consument. Via dit initiatief wil men de verkoop van gezond en lokaal eten steunen. Naast vlees, groenten en zuivel worden op de Lokaalmarkt brood, fruit en chocolade aan de man gebracht. De Lokaalmarkt is echter niet enkel een verkoopruimte, maar wil mensen ook samenbrengen. Zo beschikken ze ook over een bar, waar lokale dranken worden geserveerd, en een aparte ruimte voor kinderen waar ze onder begeleiding kunnen spelen. 

Uitbater Dieter Valentin werkte daarnaast ook nog enkele andere initiatieven uit. Op de eerste verdieping van het pand werd een coworking ruimte voorzien. In de kelder ging Dieter dan weer aan de slag met het opbouwen van een kleinschalige brouwerij, waar het bier gebrouwen wordt met het drinkbare grondwater uit de steenput. 

Om dit project te kunnen realiseren, was een functiewijziging nodig naar handel (de lokaalmarkt), diensten (coworking plaats) en ambacht (micro-brouwerij). Daarnaast gingen onze adviseurs mee op zoek naar de geschikte locatie om het project uit te werken.


Meer info over ’t Groenhuis vind je hier.


Wel je ook een project opstarten, maar weet je niet waar te starten? Contacteer een DLV-adviseur!


DEEL DIT BERICHT:

Wat deed DLV?

  • Functiewijziging

  • Begeleiding bij de opstart van het project


Wens je meer info? Contacteer ons voor een voorstel.

Contacteer ons voor meer info!

Recente projecten