Jonge landbouwers kiezen resoluut voor de korte keten in Keerbergen

Als jonge landbouwer startte Evelyn samen met haar partner Jelle in 2017 haar eigen landbouwbedrijf tegenover het ouderlijk bedrijf in Keerbergen. Ze richt zich enerzijds op het kweken van aardappelen en asperges en anderzijds op de boomkwekerij. 

Om te voldoen aan alle moderne functionaliteiten werd al snel gekozen om een nieuw, vrijstaand bedrijfsgebouw te voorzien op de landbouwsite. Deze nieuwe loods omvat o.a. een aantal ruimten voor het verwerken van de landbouwproducten en een opslagplaats voor het materiaal. Tot slot huizen ook de bedrijfswoning én een mooie verkoopruimte in de loods. Met De Dijlehoeve wil Evelyn volop inzetten op de korte keten.

Het bedrijf is gelegen parallel aan de Dijle, de vele fietsers die er passeren zijn dus zeker welkom om een kijkje te komen nemen in de hoevewinkel.

Om de bouw te verwezenlijken werd de hulp van DLV ingeschakeld. Onze adviseurs gingen aan de slag met een ondernemingsplan ter ondersteuning van de omgevingsvergunning. Daarnaast werkten we ook het ontwerp uit. Tijdens de bouw volgden we ook de veiligheidscoördinatie en de werfopvolging op. 

Meer info over De Dijlehoeve kan je hier vinden.


Wil je ook starten met een hoevewinkel?

Contacteer een DLV-adviseur!


DEEL DIT BERICHT:

Recente projecten