Omgevingsvergunning

De wetgeving is steeds in verandering. En dat is zeker het geval voor de milieu- en stedenbouwwetgeving, tegenwoordig ingekaderd in de omgevingswetgeving. 

Als paardenhouder ben je in de eerste plaats veel met je paarden bezig. Daardoor is het niet altijd mogelijk om volledig op de hoogte te zijn van de meest recente en toekomstige omgevingsregelgeving. 

Onze adviseurs denken daarom met je mee, je kan bij ons terecht met al je vragen over omgevings-, milieu- en stedenbouwkundige wetgeving. 

Eén van de belangrijkste wetswijziging is de éénmaking van de aanvraagprocedures voor de milieu- en bouwvergunning. Bovendien is digitale indiening van de aanvraagdossiers een vereiste geworden. Na een aantal overgangsmaatregelen zijn inmiddels de verkavelingsvergunning, de socio-economische machtiging en de vergunning voor vegetatiewijziging mee opgenomen in de aanvraagprocedures voor een omgevingsvergunning.  

   WANNEER HEB JE EEN OMGEVINGSVERGUNNING NODIG?

   • Plan je de vestiging van een paardenhouderij in een oude hoeve?

   • Wil je een nieuwe stal, stapmolen of piste?

   • Plan je de exploitatie van een nieuwe inrichting?

   • Vervalt je vergunning binnen 12 à 24 maanden?

   • Is je vergunning aan een update toe?

   In deze en duizend andere situaties helpen we je graag bij je aanvraag en begeleiden we je bij het gehele proces dat doorlopen moet worden. Weet je niet meer waar je op moet letten bij een nieuwe aanvraag? Heb je al een aanvraagdossier voor een omgevingsvergunning lopen? Of heb je nieuwe plannen en zoek je degelijke begeleiding? Contacteer je DLV-adviseur.


   Wij helpen je graag verder met:


   Onze expertises