Lokale energieproductie

In eerste instantie dient het energieverbruik gerationaliseerd te worden. Dit gebeurt idealiter via  een energieaudit.  Daarnaast kan er op veel landbouwbedrijven meerwaarde gecreëerd worden door zelf de nodige energie op te wekken of door andere omzettingstechnieken/energievectoren te kiezen.

In functie van onder meer de aard en de grootte van het energieverbruik, de verdeling van dat verbruik doorheen de tijd, de reeds aanwezige lokale afnamemogelijkheden, de geografische ligging … zullen verschillende technologieën interessant zijn.

Door middel van een grondige analyse van de site maakt DLV een investeringsanalyse op die weergeeft wat de meest interessante technologie is voor jouw bedrijf. DLV kan hiervoor putten uit haar uitgebreide ervaring met concrete energieprojecten in de landbouw.

Of het nu gaat over warmte-krachtkoppeling (WKK), zonnepanelen, windenergie, warmtepompen… DLV helpt je om de juiste investeringsbeslissing te maken. Daarnaast biedt DLV ook een totaalbegeleiding bij het realiseren van jouw project.


Onze expertises