Wat zijn je mogelijkheden als semiprofessionele paardenhouder?

Plan je een bezoekje aan Flanders Horse Expo in Gent tijdens het weekend van 23-25 februari? Pik dan zeker een van onze seminaries mee! Elke dag geeft een van onze DLV-adviseurs jou enkele praktische tips voor jouw activiteiten. 

Een semiprofessionele paardenhouderij heeft een activiteit die naast de voltijdse job toch extra inspanningen vraagt. De verzorging van de paarden, het ontvangen van bezoekers of klanten in functie van de paarden, het uitbrengen van paarden op de keuring of op wedstrijden, … 

In deze situatie heb je vaak nood aan extra accommodatie of extra begeleiding voor de administratie die zich opdringt. Echter is het niet altijd duidelijk of er wel degelijk sprake is van een volwaardige activiteit die bijgevolg ook als professioneel kan worden aanzien. 

Kan je een vergunning krijgen voor een staluitbreiding of een buitenpiste? Hoe kan je een goed dossier opstellen om de groei van je professionele activiteiten geloofwaardig over te brengen? Wat zijn je groeimogelijkheden en vanaf wanneer ben je een professioneel paardenhouder? Aan de hand van vergelijkbare situaties en op basis van de regelgeving geven we jou tijdens dit seminarie een duidelijk overzicht van wat de mogelijkheden zijn. Ben je momenteel nog niet professioneel met paarden bezig, maar heb je wel die ambitie in de (verre) toekomst? We helpen je graag op weg!


Jouw plekje reserveren? Dat kan door je hier in te schrijven. Je kan de dag zelf ook spontaan aansluiten, zolang er plaatsen beschikbaar zijn.


Spreker: Paulien Tanghe, adviseur bij studie- en adviesbureau DLV  


Kom zeker ook eens langs op onze stand (1633)!
DEEL DIT BERICHT: