GEANNULEERD Toerisme in beweging: Vergunningen, investeringen, marketing, innovatie en internationaal ondernemen in de schijnwerpers

Dit infomoment wordt uitgesteld naar een nog te bepalen datum in 2024. 


Stap binnen in de boeiende wereld van toerisme en ontdek wat het betekent om 'Toerisme in Beweging' te ervaren! Of je nu al een toeristische logies uitbaat of droomt van jouw eigen stukje paradijs in Vlaanderen, Wallonië of Spanje, deze avond is speciaal voor jou ontworpen.

Wil je de geheimen achter vergunningen, investeringen, marketing, innovatie en internationaal ondernemen ontrafelen? Ben je klaar om een stap te zetten richting jouw toekomstige toeristische succesverhaal? Dankzij deze infoavond ben je alweer een stapje dichter bij een vlotte start of verdere groei.

Dus, pak je koffers en schrijf je snel in, want we gaan samen op weg om jouw toeristische dromen te verwezenlijken.Het programma 

Vanaf 18u45 | Verwelkoming 

19u15 tot 20u00 | Introsessie:

  • Het vergunningenbeleid inzake logies en de toepassing in Vlaanderen en Wallonië. | Carlos Roelens en Patricia Domergue, DLV

Vergunningen. Geen gemakkelijk verhaal. En toch. Het vergunningenbeleid ligt vandaag ernstig onder vuur. Zeker in agrarisch gebied worden de mogelijkheden alsmaar meer beperkt. Zowel een landbouwer als een particulier staan voor een heuse uitdaging indien ze een vergunning wensen te verkrijgen. Binnen het toerisme-verhaal blijft wel nog steeds veel mogelijk. Het regelgevend kader staat nog steeds veel toe. Het is eerder voor de grootschalige of heel innovatieve projecten dat een extra inspanning moet worden geleverd. Vlaanderen pakt dit bovendien ook helemaal anders aan dan Wallonië. We lichten alle aandachtspunten en mogelijkheden beknopt toe in deze uiteenzetting. 

20u10 tot 20u40 | Keuze uit volgende infosessies:

  • Investering in Frans vastgoed & aandachtspunten bij toeristisch verhuur. | Lien Corne, Bedrijf RFN

De aankoop van een vakantiewoning in Frankrijk is voor velen een droom die werkelijkheid wordt, maar niet zo simpel als het lijkt. Wie koopt het goed aan? Welke fiscale en juridische verplichtingen moet je vervullen bij de opstart van de activiteit (zowel in Frankrijk als in België)? Zijn er specifieke attesten nodig (afhankelijk van type activiteit alsook locatie van de woning)?

In de procedure van aankoop alsook bij de verhuur van het Frans onroerend goed, dien je steeds rekening te houden met de persoonlijke situatie van de eigenaar, alsook van het pand. 

  • Marketing a journey of touchpoints! | Arle Van de Vyver, Libet bv - Hotelschool Koksijde Ter Duinen

Marketing is veel meer dan enkel reclame. Het uitwerken van je commerciële activiteit zal een verzameling zijn van vele touchpoints (raakpunten), die allemaal bijdragen om uiteindelijk meer te verkopen. In de wereld van logies wordt vaak gesproken van de 'customer journey'. Analyseer welke aspecten je bedrijf op die klantenreis wil naar buiten brengen en welke aspecten gepercipieerd worden. Uiteindelijk is je doel om de behoefte van je klanten te vervullen, door 'unieke' ervaringen te brengen.

20u50 tot 21u20 | Keuze uit volgende infosessies:

  • Voorstelling van enkele innovatieve toeristische projecten. | Carlos Roelens, DLV

Het toerisme in Vlaanderen is sinds corona sterk gestegen, daarbij zijn er veel toeristische verblijven bijgekomen. Veel mensen hebben interesse om een vakantieverblijf op te richten, maar hoe kun je de toerist naar jouw verblijf lokken? Sommige verblijven hebben een unieke ligging of zijn gelegen in een toeristische streek, anderen hebben minder troeven qua ligging en moeten zoeken naar een uniek concept om op de markt te zetten. Tijdens deze sessie zullen op basis van enkele voorbeelden ideeën en inspiratie gegeven worden om jouw plannen voor het oprichten van een toeristisch verblijf te versterken. 


  • Ondernemen en logies in Spanje. | Igor Debergh, Parallel Architecten

21u20 | Receptie & netwerkmoment


DEEL DIT BERICHT: