Seminarie: Is er nog toekomst voor de landbouw?

Sinds begin 2021 staat er heel veel druk op de mogelijkheden met vrijgekomen boerderijen. Als gevolg van het stikstofarrest en het recente krokusakkoord is het niet meer evident om een boerderij verder in te zetten in functie van veeteelt of de klassieke landbouw. 

Een uitweg is de boerderij omzetten in een zonevreemde functie, maar onder druk van de betonshift is ook dit niet meer evident. Hierdoor weten veel stoppende landbouwers of kandidaat kopers van een boerderij niet meer wat gedaan.

Waarom wil je dit seminarie volgen? Tijdens dit seminarie geven we de huidige stand van zaken mee qua wetgeving en de beoordeling door verschillende adviesinstanties en vergunningverlenende overheden. Er wordt praktische info meegegeven omtrent het stikstofverhaal, hoe de verderzetting van de landbouwactiviteit kan worden voorzien, de aanpak van de aankoop van een boerderij als landbouwer en als niet landbouwer. Daarnaast geven we mee waarop je als stoppende of overlatende landbouwer moet letten. Je bent landbouwer, particulier, vastgoedmakelaar, ...

PRAKTISCHE INFO:

  • Voor en na het seminarie is er mogelijkheid tot netwerken en om al je vragen te stellen. De deuren gaan open vanaf 19u30, we sluiten af om 22u30.

  • Het seminarie zelf gaat door van 20u tot 21u30

  • We voorzien een netwerkmoment met een hapje en een drankje

  • Locatie: Ter Waarde 50, 8900 Ieper

  • Sprekers: Delphine Druant en Delphine Kimpe


Dit seminarie is erkend door het BIV.

Schrijf je hier in!

Bekijk ook de andere seminaries die gepland staan op 9 juni.
DEEL DIT BERICHT: