Rechten, plichten en mogelijkheden voor de particuliere paardenhouder

Plan je een bezoekje aan Flanders Horse Expo in Gent tijdens het weekend van 23-25 februari? Pik dan zeker een van onze seminaries mee! Elke dag geeft een van onze DLV-adviseurs jou enkele praktische tips voor jouw activiteiten. 

Wanneer je als particulier paarden wil houden, moet je met een aantal zaken rekening houden. Enerzijds heb je de bouwaspecten voor het bouwen van een stal, de aanleg van een piste enz. Daarnaast moet je ook rekening houden met de milieuaspecten en de mestbankaangifte.

Het aantal dieren dat je zal houden en de ligging van je percelen bepalen voor een groot deel je rechten en plichten. Binnen de particuliere paardenhouderij zijn je mogelijkheden een stuk beperkter t.o.v. een professionele paardenhouder. Dit neemt echter niet weg dat een kleinschalige of hobbymatige paardenhouderij kan uitgroeien tot een professionele paardenhouderij. 

Wil je weten welke mogelijkheden je hebt als particuliere paardenhouder omtrent bv. een stal of weides? Moet je aan bepaalde landbouwadministratie voldoen bij het hobbymatig houden van paarden? 

We vertellen je alvast meer tijdens het seminarie!


Jouw plekje reserveren? Dat kan door je hier in te schrijven. Je kan de dag zelf ook spontaan aansluiten, zolang er plaatsen beschikbaar zijn.


Spreker: Astrid Janssens, adviseur bij studie- en adviesbureau DLV  


Kom zeker ook eens langs op onze stand (1633)!
DEEL DIT BERICHT: