Professioneel paarden houden: welke mogelijkheden en verplichtingen komen daarbij kijken?

Plan je een bezoekje aan Flanders Horse Expo in Gent tijdens het weekend van 23-25 februari? Pik dan zeker een van onze seminaries mee! Elke dag geeft een van onze DLV-adviseurs jou enkele praktische tips voor jouw activiteiten. 

Er zijn professioneel gezien een aantal mogelijkheden om met paarden bezig te zijn zoals een manege, een pension, hippotherapie, een fokkerij enz. Voor al deze activiteiten heb je bepaalde vergunningen nodig. Daarnaast moet je pand voldoen aan verschillende voorwaarden.

Sta je voor strategische keuzes zoals uitbreiden of diversifiëren, landbouwer in hoofdberoep worden of toch eerder het bijberoep behouden? Wil je weten wanneer je een landbouwnummer nodig hebt of wil je tips voor het opmaken van jouw businessplan?

Tijdens dit seminarie lichten we toe vanaf wanneer je als professionele landbouwer extra verplichtingen hebt, maar ook welke extra mogelijkheden je hebt binnen de professionele paardenhouderij. Ben je momenteel nog niet professioneel met paarden bezig, maar heb je wel die ambitie in de (verre) toekomst? We helpen je graag op weg!


Jouw plekje reserveren? Dat kan door je hier in te schrijven. Je kan de dag zelf ook spontaan aansluiten, zolang er plaatsen beschikbaar zijn.


Spreker: Carl De Braeckeleer, bestuurder en adviseur bij studie- en adviesbureau DLV 


Kom zeker ook eens langs op onze stand (1633)!
DEEL DIT BERICHT: