Infomoment voor paardenhouders

Paarden zijn, zowel op professioneel niveau als hobbymatig, vaak terug te vinden in het agrarisch landschap. Daarnaast is de paardenhouderij een sterke economische tak in Vlaanderen die producten op wereldniveau aflevert. Toch blijft het een hele uitdaging om een vergunning te bekomen voor de voorzieningen die nodig zijn bij het houden van paarden in landelijk gebied. Zoals bijvoorbeeld een stal, binnen- of buitenpiste, een longeerpiste, de bedrijfswoning enz. De grootste vraag bij de start of vestiging van een paardenhouderij is of deze zone-eigen of zonevreemd is. Anders verwoord: is deze professioneel of niet-professioneel? Tijdens dit infomoment maken we jou wegwijs in de mogelijkheden die je al dan niet hebt als paardenhouder in landelijk gebied.

Wat kom je te weten tijdens dit infomoment?

  • Het verschil tussen een zone-eigen en een zonevreemde paardenhouderij.

  • De mogelijkheden voor het houden van paarden zowel als hobby, in nevenberoep, in hoofdberoep of recreatief.

  • De huidige visie van steden en gemeenten, provincie en adviesinstanties en concrete voorbeelden over de aanpak in verschillende soorten paardendossiers (fok, pensionstal, veearts, …).

  • De impact van het stikstofarrest op de paardensector.

  • De milieuvergunning en de bijhorende verplichtingen.

Voor wie is dit infomoment? Je bent paardenhouder (wel of niet professioneel), particulier, hobbylandbouwer, vastgoedmakelaar, ... 

Het infomoment start om 19u30 en gaat door Stoeterij De Manorhoeve (Gootstraat 11, 8880 Ledegem).

Wil je vooraf de stallen bekijken? Dat kan tussen 18u30 en 19u30!
DEEL DIT BERICHT: