Wanneer je werknemers ook ondernemers zijn… op bezoek bij Stal Van Hind!

DLV pakt steeds uit met haar ondernemende werknemers en dat is niet voor niets. Onze adviseurs staan wel degelijk met hun voeten in de praktijk. Wist je trouwens dat heel wat van onze werknemers naast de werkuren nog een eigen bedrijf of boerderij runnen? 

Op die manier weten ze als geen ander met welke vragen, tegenslagen en opportuniteiten jij te maken krijgt. Omdat wij best wel trots zijn op zoveel ondernemerschap binnen ons bedrijf zetten we ze graag eens in de spotlights. Vandaag: Caroline Hindrikx, directiesecretaresse én eigenaar van Stal Van Hind. 

Stal Van Hind

Al meer dan 15 jaar werkt Caroline bij United Experts (DLV), daarnaast runt ze ook al 10 jaar Stal Van Hind, haar paardenpension. Als kind groeide Caroline op tussen de paarden en sindsdien zijn ze nooit meer uit haar leven verdwenen. Toen ze 10 jaar geleden de kans had om een leegstaand landbouwbedrijf over te kopen, twijfelde ze geen seconde. Met de hulp van DLV, werd al snel een functiewijziging uitgevoerd, zodat de paardenpensionstal in werking kon treden. Dankzij de liefde voor haar paarden kan Caroline de zorg voor de dieren goed blijven combineren met haar functie bij DLV. Maar daar blijft het niet bij! 

Participatie Boerenrustpunt

Het werk op een boerderij en het vertoeven op het platteland geven een zekere rust. Al langer worden er verschillende therapieën aangeboden voor mensen met een beperking, maar ook mensen met een burn-out kunnen hier baat bij hebben. En net daarom werd het project Boerenrustpunt in het leven geroepen.

Het initiatief, opgestart door RURANT, geeft mensen met een burn-out de kans om therapiesessies te volgen op een van de vier Kempische landbouwbedrijven die meewerken aan het project. Dit steeds onder begeleiding van een van de gespecialiseerde coaches. Eén van die landbouwbedrijven is Stal Van Hind, de paardenpensionstal van onze collega Caroline.


Sinds kort stel je het bedrijf ook open voor mensen met een burn-out in samenwerking met gespecialiseerde coaches. Hoe ben je bij het project van Boerenrustpunt terechtgekomen? 

“Ik werkte al eerder samen met zorgboerderijen en hoorde via die weg voor het eerst over Boerenrustpunt. Toen ik hoorde dat zij locaties zochten voor hun project, stelde ik mij kandidaat. Even later werd ik geselecteerd als een van de boerderijen om dit project mee op te starten.”

Waarom is jouw pensionstal geknipt voor dit project?

De coaches en patiënten die bij mij langskomen, zijn echt op zoek naar rust. En dat vinden ze bij mijn paarden en in de omgeving van de stallen. Door het uitzicht op de vele paardenweides kan je helemaal tot jezelf komen. Daarnaast kunnen ze, indien gewenst, ook werkzaamheden doen zoals bv. mest rapen, of kunnen ze werken met een van de paarden.


Wie meer info wenst over Boerenrustpunt of de coaches die samenwerken met Stal Van Hind, kan terecht op www.RURANT.be/boerenrustpunt.DEEL DIT BERICHT:

Recente projecten