Vragenlijst schade door kraaiachtigen

Heb jij ook jaarlijks last van kraaiachtigen die zich te goed doen aan jouw maïsgewassen? Dan hebben we jou nodig voor ons onderzoek. DLV is momenteel in samenwerking met Landmax bezig met een onderzoek naar de impact van kraaiachtigen op landbouwgewassen.

Waarom voeren we deze studie uit?

Kraaiachtigen (kraaien, kauwen, gaaien en eksters) kunnen schade aanrichten aan landbouwgewassen. Om dit te voorkomen, kunnen landbouwers gebruik maken van geluidskanonnen, vogelverschrikkers, netten…. Als dit niet voldoende is, kan ook een toelating gevraagd worden om deze soorten te bestrijden. Aangezien kraaiachtigen behoren tot de beschermde diersoorten, staat dit laatste onder druk. Over de impact van kraaiachtigen op landbouwgewassen is er weinig wetenschappelijke informatie beschikbaar. Daarom voeren DLV en Landmax hierover momenteel een studie uit. Er werden reeds inventarisaties op het terrein uitgevoerd om de schade aan mais tijdens de kiem- en oogstperiode in kaart te brengen. Deze informatie zal verder aangevuld worden via een algemene bevraging bij landbouwers.

Hoe kan jij helpen?

Jij kan ons helpen om de studie verder te onderbouwen door even de tijd te nemen om de bevraging hieronder in te vullen. Dit neemt slechts 5 minuten in beslag.


Vul de vragenlijst in


DEEL DIT BERICHT:

Recente projecten