Overstromingen 2021 dan toch erkend als ramp voor Diepenbeek, Herk-de-Stad en Lummen

De overstromingen van juli 2021 brachten een uitzonderlijke schade met zich mee. De Vlaamse Regering erkende deze overstromingen daarom als ramp en bepaalde hiervoor de geografische uitgestrektheid. Inwoners en bedrijven van de opgenomen gemeenten konden een schadedossier indienen om een schadevergoeding aan te vragen. De gemeenten Diepenbeek, Herk-de-Stad en Lummen werden tot voor kort niet opgenomen in dat besluit.

Bijkomend advies van de Vlaamse Milieumaatschappij toonde echter aan dat de overstroming in deze drie gemeenten wel degelijk voldoet aan het wetenschappelijk erkenningscriterium, zoals decretaal bepaald. De Vlaamse Regering wijzigde daarom het besluit van 21 december 2021 om de gemeenten Diepenbeek, Herk-de-Stad en Lummen toe te voegen aan de lijst van gemeenten die getroffen werden door de ramp van de overstromingen van 14 tot 17 juli 2021. 

Dit betekent dat je als inwoner of onderneming, gevestigd in een van deze drie gemeenten je schadedossier kan indienen bij het rampenfonds, indien je dit nog niet gedaan had. Hiervoor heb je de tijd tot eind oktober 2022.

Voor de gemeenten die in december al werden erkend is die termijn al afgesloten. 


Heb je vragen i.v.m. je schadedossier? Contacteer een DLV-adviseur. 


DEEL DIT BERICHT:

Recente projecten