Nieuwe OVAM-actie gratis ophaling asbest

Afvalstoffenmaatschappij OVAM lanceert een nieuwe oproep naar boeren om hun asbestdak gratis te laten ophalen. De vorige oproep uit 2021 was zo succesvol dat de budgetten snel uitgeput waren en OVAM geen nieuwe meldingen meer kon aannemen. Nu is er opnieuw budget beschikbaar, goed voor zo'n 1.200 land- en tuinbouwbedrijven. Geïnteresseerde land- en tuinbouwers kunnen zich dus opnieuw aanmelden via deze link.

OVAM staat dus in voor de asbestophaling en -verwerking. De kostprijs voor containerlevering, ophaling, transport en verwerking wordt hierbij volledig gefinancierd door OVAM. Wist je dat er ook nog andere subsidiemogelijkheden zijn voor het vervangen van jouw asbestdak? Zo kan je mogelijks ook in aanmerking komen voor de Fluvius-premie voor asbestverwijdering in combinatie met de installatie van zonnepanelen. Daarnaast is er ook nog 30% VLIF-steun mogelijk voor vervanging van asbestdaken (40% voor jonge landbouwers), hierbij wordt de subsidie toegekend op de nieuwe dakbedekking en draagconstructie. 

Wil je meer info over wat de subsidiemogelijkheden zijn voor asbestverwijdering specifiek voor jouw bedrijf? Contacteer dan zeker je DLV-adviseur. 


DEEL DIT BERICHT:

Recente projecten