Nieuwe call asbestophaling OVAM

Recent is het “protocol asbestveilige landbouw” weer opengezet door OVAM, aanmelden voor deze subsidie is dus weer mogelijk!

Wat houdt dit in? OVAM brengt een container naar jouw site waar je de asbestplaten mag inleggen, waarna OVAM deze container weer komt ophalen en deze ook naar een erkende stortplaats of afvalverwerker brengt.

Daarbij staat OVAM in voor de financiering van de asbestmeerkost ten opzichte van een asbestvrij dak.

Alle landbouwers komen hiervoor in aanmerking, het is namelijk al voldoende om een landbouwer- en btw-nummer te hebben.

Let wel op, ook in deze ronde is er slechts een beperkt budget vrij gemaakt, het is dus belangrijk om je zo snel mogelijk aan te melden, dit kan via deze link. 


Daarnaast zijn er ook binnen het VLIF nog steeds de subsidiemogelijkheden voor de vervanging van asbestdaken. Hierbij ontvang je 30% VLIF-steun (of 40% voor jonge landbouwer) op de nieuw dakbedekking (wel ten opzichte van een forfaitaire kost per m² dakbedekking vastgelegd door het VLIF, dit bedraagt 50 euro per m²).

Deze premie is combineerbaar met het asbestprotocol van OVAM.


Wanneer je plant om nieuwe zonnepanelen te plaatsen, is er ook nog een derde subsidiemogelijkheid verbonden aan de vervanging van asbestdaken, namelijk de Premie van Fluvius “asbestverwijdering van niet-verwarmde gebouwen met plaatsing van zonnepanelen”.

Hierbij kan je een premie van 12 euro per m² asbestverwijdering ontvangen wanneer je 10% van het oppervlak aan verwijderde asbest in zonnepanelen plaatst.

Ook deze premie is cumuleerbaar met de twee bovenstaande premiemogelijkheden rond asbestverwijdering. Indien je verdere toelichting wenst rond de voorwaarden of subsidiebedragen, neem dan gerust contact op met een DLV-adviseur. Wij helpen je graag verder met je subsidieaanvragen.


DEEL DIT BERICHT:

Recente projecten