Logiessubsidies, DLV draagt ook een steentje bij

In 1995 riep Toerisme Vlaanderen de investeringssubsidies voor toeristische logies in Vlaanderen in het leven. Deze subsidies stimuleren de uitbouw van kwaliteitsvolle toeristische logies in Vlaanderen. 

Kwaliteitslabel

Jaarlijks lanceert Toerisme Vlaanderen een nieuwe oproep met aandacht voor een aantal specifiek uitgekozen thema’s. De logiessubsidies kunnen enkel toegekend worden aan logies die erkend zijn door Toerisme Vlaanderen. Dit is een kwaliteitslabel dat  uitbaters vrijblijvend kunnen aanvragen.Toerisme Vlaanderen maakte onlangs bekend welke logies dit jaar van de subsidies zullen genieten. Verschillende van deze logies zijn gerealiseerd in samenwerking met DLV. DLV verleent als studie- en adviesbureau al meer dan 20 jaar advies voor iedereen die woont, werkt en onderneemt  op het platteland. 

Wie een hoeve met leegstaande (landbouw)gebouwen heeft en droomt over een eigen vakantiewoning, B&B of (hoeve)camping, … kan zich laten adviseren door DLV. Heb je nog geen geschikte locatie, maar droom je wel van je eigen logies? Of sta je op het punt iets te kopen? Ook hiervoor kan je een beroep doen op onze vastgoedconsulenten en adviseurs.

Landbouwverbreding

Maar landbouwverbreding beperkt zich niet tot overnachtingsaccommodaties. Ook het verkopen van eigen producten in een hoevewinkels of een tearoom op de hoeve, kent veel belangstelling. De mogelijkheden voor toerisme zijn divers, maar afhankelijk van de ligging en het project zijn er ook heel wat belemmeringen. Dankzij onze ervaring en inzichten geven we jouw project mee vorm. Afhankelijk van wat jij wenst te realiseren, bieden wij de nodige begeleiding in de aankoop, het tekenwerk en het bouwproces. We verlenen strategisch advies en behandelen de aanvraag voor de omgevingsvergunning. We brengen de functiewijzigingen in orde en zorgen voor het verkrijgen van een logiesvergunning en eventuele subsidies. We bieden evenzeer boekhoudkundige en fiscale begeleiding. 

De Corona-epidemie zal onrechtstreeks een serieuze impact hebben op het toerismeverhaal in België. Tijdens de lockdown krijgen lokale handelaars, hoeveproducten en het korte keten-verhaal weer de aandacht die ze verdienen. We ontdekken massaal hoe mooi onze eigen natuur is tijdens onze wandel- en fietstochtjes. Deze zomer zullen vakanties in het buitenland beperkt blijven, waardoor de natuur en de rust in eigen land in de verf worden gezet.  Ons lokaal vrijetijdsaanbod is prominenter in beeld gekomen en dit zal waarschijnlijk nog enkele jaren een positieve invloed hebben op onze logies. Vakantiewoningen, B&B's, (hoeve)campings, exclusieve overnachtingsaccomodaties zoals glamping of overnachten op een vlot, in een boomhut, …. Allen zorgen ze voor een totaalbeleving tijdens onze dichtbijvakantie. 

Beschik jij over de geschikte locatie, een uniek concept, een prachtig erfgoedgebouw? Laat je zeker begeleiden door onze DLV-adviseurs. 


DEEL DIT BERICHT:

Recente projecten