Jaarvergadering MTC zeer geslaagd!

De eerste digitale Algemene Vergadering van de Milk Trading Company  met de 208 leden werd erg gesmaakt. De principes van afdekking van de melkprijs en voederkost via de termijnmarkt werden opnieuw opgefrist en de resultaten van de afgelopen 24 maanden werden nog eens op een rij gezet.  

De drie initiële doelstellingen van de MTC (volatiliteit dempen, hogere melkprijs bekomen en slimmer worden), zijn meer dan uitgekomen. De maandresultaten van de MTC compenseerden meer dan volledig de volatiliteit of de schommelingen van de melkprijs, er werd een gemiddelde surplus bovenop de fysieke melkprijs betaald van 2,44ct per liter in de afgelopen 24 maanden. Daarnaast maakte de marktinformatie die werd aangeleverd de leden slimmer, waardoor ze de marktsituatie beter konden inschatten. Tegelijk is de MTC zeer sterk gegroeid in de afgelopen twee jaar, van 45 naar 208 leden. 

Onderstaande grafiek toont de winst die werd uitbetaald aan de leden bovenop de fysieke melkprijs van hun melkerij. Deze winst is dus omgekeerd evenredig met het niveau van de fysieke melkprijs. 
Zo werd een stabiele melkprijs bekomen die gemiddeld 2,44ct/l hoger lag dan de prijs van de eigen melkerij. 


Ook lid worden?

Momenteel zijn er 208 leden die samen 320 miljoen liter melk produceren en wordt er 80 miljoen liter melk afgedekt op de termijnmarkt. Nieuwe leden blijven nog steeds welkom. De inschrijfperiode voor 2021 start terug in het najaar vanaf half oktober. 


Meer info kan je bekomen via Dirk Coucke of Raf Beyers.

Contact: info@milktradingcompany.be  | 011 60 90 60 of 0497 47 08 38 | www.linkedin.com/company/mtc-milk-trading-company  


DEEL DIT BERICHT:

Recente projecten